Kycklingpaj (mammas)
Mördeg: 2½ dl Vetemjöl
125 g Smör
3 msk Vatten
Stuvning: 1 st Kyckling
2 burkar Champinjoner
1 medelstor Purjolök
2 msk Smör(till stekningen)
2½ msk Mjöl
3 dl Hönsbuljong
1½ dl Grädde
½ msk Kinesisk soya
Salt, Vitpeppar och Svartpeppar
225 grader 15-20 min till gyllenebrunfärg
Blanda ihop mördegen först.
Stek kycklingen själv eller en färdig grillad.
Plocka kycklingen.
Fräs svampen, purjolök i smöret.
Tillsätt mjöl + buljong inkl 3dl vatten även grädden och soyan.
Krydda efter smak.
Lägg i kycklingdelarna.
Häll stuvningen i en form, täck med degen, stick hål med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
Grädda!!
Servera med ris och vitkålssallad med krossad ananas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar